+31(0)45-782 05 65 info@mabs40.com

Associate Partner, Delivery & IT-metrics Consultant

Jos Wulms

Mijn naam is Jos Wulms en ik ben ruim 35 jaar actief in het vakgebied. In feite ben ik altijd bezig geweest met software development, de ontwikkeling van bedrijfskritische maatwerk applicaties voor het grotere MKB. Vanaf eind jaren 80 tot op heden heb ik steeds gebruik gemaakt van functiepunt analyse en daardoor was ik in staat om, projecten fixed price, fixed date en fixed quality af te leveren. De totale omvang van opgeleverde projecten met een vaste prijsafspraak bedroeg ruim 160 miljoen euro. Dit waren zowel opdrachtgevers binnen de overheid als ook particuliere ondernemingen in heel uiteenlopende branches.

Ik ben ervan overtuigd dat de inbreng van transparantie en metrieken in software development projecten waarbij de leverancier resultaatverantwoordelijkheid neemt, bepalende factoren zijn voor succes.

Een paar jaar geleden ben ik de software development way of working, opgedaan in de eigen praktijk met een ontwikkelafdeling van 40-50 fte, gaan vermarkten. Kenmerkend is een leverbetrouwbaarheid van meer dan 99% en daar hebben reeds enkele grotere ondernemingen in Nederland hun vruchten van kunnen plukken.

Als delivery consultant help ik ondernemingen met het oplossen van knelpunten in de bedrijfsvoering en bij het verantwoord nemen van een volgende stap in de ontwikkelfase, waarbij software development een belangrijk aandachtgebied is. Met een audit, quick scan of second opinion kan ik snel een goed beeld vormen. Hierbij komt mijn ervaring als auditor, operational manager, it-metrics expert, projectmanager, resource manager, relatie manager en business analist goed van pas.

Recent ben ik als delivery consultant betrokken bij een startup om de kern applicatie te ontwikkelen voor de visualisatie van big data.

Terug naar over ons?